Blaž Janežič: Večplastja

blaz_vabilo

Vabimo na otvoritev fotografske razstave Blaža Janežiča, 16. aprila 2014 ob 20. uri v Galeriji Doma kulture Kamnik.
Blaž Janežič (član Foto kluba Kamnik) se na svoji prvi samostojni fotografski razstavi ukvarja z Večplastji. Razstavlja dve medsebojno povezljivi serij, ki jima je skupno eksperimentiranje s fotografskimi tehnikami in ki se na koncu umestijo na (težko določljivo) mejo med abstraktnostjo in realnostjo.
Serija Family trips predstavlja fotografsko vizualizacijo spominov in impresij z družinskih potovanj. Nalaganje številnih plasti fotografij korelira s funkcioniranjem spomina v katerem se “zabeležene” impresije nizajo ena čez drugo in s tem spreminjajo, transformirajo, ali pa izpodrivajo prejšnje.
Pozitiv-negativ izpostavlja fotografsko povezavo med dvema temeljnima elementoma v fotografiji in skupaj z ostalimi gradniki ustvarja kolaž raznolikih podob, ki gledalcu dopuščajo mnoge interpretacije.
Celotna motivika, ki zbuja avtorjevo zanimanje, igra stransko vlogo, in zaživi šele v sožitju z ostalimi elementi slike, s katerimi se združuje v eklektično celoto. Razstavljena dela gledalcu ponujajo možnost odstiranja številnih plasti. Na vsakem posamezniku pa je, kako globoko pod povrhnjico se bo dokopal.
Razstavo si lahko ogledate do 5. maja 2014 v času uradnih ur Doma kulture Kamnik (v ponedeljek in petek od 9h do 14h, ter od torka do četrtka od 9h do 17h).