Pozdrav iz kotla 4

img620

Pozdrav iz kotla je že četri festival ob zaključku uspešne sezone Mladinskega centra Kotlovnica. Devet dnevni festival bo prinesel številne aktivnosti na področju glasbe, videa in fotografije, gledališča in drugih aktivnosti, ki so že tako del mladisnkega centra. Nekaj aktivnosti se bo zgodilo tudi zunaj pred stavbo Doma kulture pravgotovo pa bo obiskovalce privabila mladinska tržnica. Tudi Foto klub Kamnik, kot soustvarjalec letnega programa MC Kotlovnica, sodeluje na festivalu s številnimi aktivnostmi, kjer bodo fotografski navdušenci našli nekaj zase. Vse o festivalu in ostalih aktivnostih si lahko preberete na strani www.kotlovnica.si.

RAZSTAVA
V času festivala bo na ogled razstava fotograij iz Avstrijskega mesta Trofaiach. Razstava je plod mednarodnega sodelovanja med pogbratenima občinama Kamnik in Trofaiach. Lani smo sodelovali s fotografi iz te občine in izmenjali obisk obeh mest. Kaj so nai fotografi najblj opazili v Trofaiachu pa si oglejte na razstavi.

DELAVNICE
Priredili bomo tri fotografske delavnice, ki bodo pisane na koži privržencem digitalnih obdelav fotografij. v torek 26. maja ob 18:00 ste vabljeni da se udeležite delavnice o Adobe Lightroomu, zmogljivem programu, kiz enostavnim uporabniškim vmesnikom ponuja številne možnosti za nadzor fotografij, obdelavo in reprodukcijo. V sredo 27. maja pravtako ob 18:00 nadaljujemo z delavnico Photoshopa. Prvi del bo začetniški, ki ga bomo nadgradili naslednji dan 28. maja z naprednejšimi možnostmi programa in fotomontažami. Vabljeni!

MLADINSKA TRŽNICA
Na tržnici društev se bodo predstavila nekatera mlada kamniška društva ter ostale ustanove, ki so kakorkoli povezane z mladino. Tudi Foto klub Kamnik bo fotografskim navdušencem predstavil svoje delovanje, raztasvil zbirko starodobnih klasičnih fotoaparatov in pripomočkov za temnico ter vam pokazal kako deluje prva fotografske kamera – Camera obscura. Pred stojnicami bomo postavili “šut&print” kjer boste lahko dobili takoj izdelano fotografijo. Vsak večer bomo tudi predvajali fotografske filme.