Svetovni dan fotografiranja s kamero luknjičarko

Svetovni dan kamere luknjičarke – gremo skupaj fotografirat!

Vabljeni na skupinsko fotografiranje ob svetovnem dnevu fotografiranja s kamero luknjičarko, v nedeljo, 28. 4. 2019 med 10.00 in 13.00 uro. Fotografiranje bo potekalo pod mentorstvom Dušana Letnarja, člana Foto kluba Kamnik, v sodelovanju z Mladinskim centrom Kotlovnica.

Kamere luknjičarke imamo mi, vi prinesite seboj le fotografsko stojalo, če ga imate. Dobimo se pred vhodom v Foto klub Kamnik na Fužinah 10 v Kamniku.

Kaj je Svetovni dan fotografiranja s kamero kulnjičarko?

Vsako zadnjo nedeljo v aprilu, letos bo to 28. aprila, poteka Svetovni dan fotografiranja s kamero luknjičarko. To je mednarodni dogodek, ki fotografe širom po svetu spodbuja k fotografiranju na način, kot se je vse skupaj začelo – s kamero luknjičarko.

Za fotofrafiranje z kamero luknjičarko potrebujemo le zatemnjeno papirnato ali leseno škatlo, ali pločevinko z majhnjo luknjico na sprednji strani in za svetlobo občutljivim medijem na zadnji strani -filmom, fotografskim papirjem ali steklom. Za ta način fotofrafiranja lahko priredimo vsak fotofrafski aparat ali pa napravimo svojo škatlo – camero obscuro. Ta način nam omogoča izredno ustvarjalnost, saj lahko uporabljamo dolge čase, nenavadne perspektive, fotografije imajo lahko brezmejno globinsko ostrino, …

Vabljeni, da si letošnjo zadnjo nedeljo v letu vzatete nekaj časa, se umaknete sodobnemu tehnološkemu svetu is svojimi pogledi in načinom fotografiranja z kamero luknjičarko pomagate razširjati nenavadno lepoto tega zgodovinskega fotografskega postopka.