Egon Bajt: Razkritje

_mg_8357_webV sredo, 6. maja 2015 v Galeriji Doma kulture Kamnik odpiramo razstavo z naslovom Razkritje, našega člana Egona Bajta.

“Serijo fotografij Razkritje sestavlja 14 fotografij, ki so nastale v preteklih treh letih, kot neke vrste naključje v raziskovanju človeškega telesa. Egon Bajt se namreč že od začetka zanima za človeško telo, njegove oblike, teksturo in raznolikost.
V fotografiji vidi idealni izrazni medij, ki ga uporablja po slikarskih principih. Tu ne gre za trenutno, hipno fotografijo, kjer se kader spreminja iz sekunde v sekundo, temveč dolgotrajen proces razmišljanja, preizkušanja, kadriranja in postprodukcije. Fotografije so nastale s pomočjo digitalne obdelave v naprej kadriranih in premišljenih dvojnih ekspozicij. Enkrat je imel pred seboj polni akti, drugič ga je skril za belo tkanino. ” (iz teksta Sare Erjavec Tekavec)

Razstavo si lahko ogledate do 15. junija 2015 v času uradnih ur Doma kulture Kamnik (v ponedeljek in petek od 9h do 14h, ter od torka do četrtka od 9h do 17h.