Erik Rak: Bliskavice skozi okno

Predstavljam svojo prvo samostojno fotografsko razstavo

Predstavljam vam svoje delo, ujeto skozi okno v projektu, ki sem ga poimenoval Bliskavice skozi okno. Na ogled bo od  11. 10. do 18.10. med 19. in 21. uro v galeriji Foto kluba Kamnik.

Na tej razstavi sem se osredotočil na fotografije strel, ki so se v svoji nepredvidljivi lepoti razgrnile skozi okno moje sobe. Slike so bile dosežena s tehniko 30-sekundne osvetlitve, kar je omogočilo, da sem zajel vsako iskro elektrike v tem naravnem spektaklu.

Proces ustvarjanja teh fotografij je bil navdihujoč.  Vsaka slika, ki jo vidite na tej razstavi, je edinstvena zgodba o moči narave. Strele so nepredvidljive, a čarobne. Postopek zajema je bil včasih zahteven in poln izzivov, vsaka strela je tako nepredvidljiva, da je bil za zajem dveh določenih fotografij potreben približno teden dni. Čeprav sta bili to najzahtevnejši fotografiji v zbirki, sem skozi čas spoznal, da so tudi preprostejše fotografije sijajne.

Vabim vas, da se pridružite otvoritvi razstave “Bliskavice skozi okno” in odkrijete, kako lahko preprosta okenska izkušnja postane umetnost v objektivu.

Slika strele